Ворог далі застосовує дрони на оптоволокні. 30 км - це вже не щось неймовірне. І, напевно, ця ця дистанція де буде продовжуватись. Будемо вживати заходів щодо протидії. Минулого разу ви ставили питання з приводу антидронових сіток по місту Харкову. Зараз ми про це вже думаємо. Значить, принаймні виїзди основні. За кільцеву не говоримо. Там, ви знаєте, роботи нащастя розпочалися.
Я думаю, що незабаром вже будуть завершені. Далі будемо дивитися, як цей антидроновий захист тримає і що ми можемо ще зробити для того, щоб посилити саме пасивний захист. Щодо планів антидронових теж те, що ми можемо назвати, те, що на сьогоднішній час у нас в планах 1408 км. З них виконано робіт на майже 450 км. Це ті плани, які є. Ці плани постійно змінюються.
Тобто це не означає, що це плани до кінця року чи плани на цей місяць. Це плани на цю хвилину. Далі постійно додається інформація, де ми можемо ще перекривати то, що зараз на антидронових сітках працюють всі абсолютно задіяні наші ресурси.
Зараз думаємо, як залучити ще більше, скажемо так, цивільних організацій, однак, звичайно, там, де край необхідно, там лише військові можуть виконувати цю роботу, в тому числі на окружній. Дивіться, враховуючи те, що можливості зараз ті, які є по встановленню антидронових сіток, вони працюють більш ніж на 100%, то, звичайно, на разі перекриваємо найбільш небезпечні ділянки.
В тому числі зараз це Богодухівський напрямок і далі, значить, це Дергачівський напрямок, це Великий Бурлук наразі там працювали. Зараз на меті в першу чергу закрити окружну міста Харкова, далі подивимося на динаміку і, можливо, абсолютно правильно. Це Харківське шосе, це Салтівське напрямок. Звідти. Далі будемо вже приймати рішення.
Звичайно, буде питання фінансування. Я думаю, що ми його вирішимо. З приводу ролі Харківської міської чи обласна адміністрація, повірте, ми це визначимо. Це точно не буде впливати ані на швидкість, а не на прийняття рішення.